Новини та події

2019-й: підсумки.

31 Січня 2020

Друзі, наш сайт, на жаль, нечасто тішить вас новинами, але це не означає, що їх немає, і в цьому ви переконаєтеся, ознайомившись із звітом нашої роботи за 2019 рік.

У 2019-у ми зосередили нашу увагу на формуванні середовища інновацій, і програма практичної науки, яку розроблено в рамках проекту «Алгоритми практичного навчання», стала одним із кращих інструментів досягнення цієї цілі.

Восени наші представники прийняли участь у тренінгах про базові принципи становлення європейських технопарків, які було організовано Келецьким технологічним парком (Республіка Польща) спільно з КП «Вінницький муніципальний центр інновацій».

Біля кампусу ДонНУ буде створено Вінницький муніципальний інноваційно-технологічний парк, який стане першим в Україні муніципальним технопарком та допомагатиме розвивати підприємства, створювати нові робочі місця. У грудні минулого року відбулося підписання меморандумів між Вінницькою міською радою та провідними університетами міста щодо співпраці у питанні ефективного наповнення екосистеми майбутнього технопарку. Від Донецького національного університету імені Василя Стуса меморандум підписав проректор з наукової роботи І.Хаджинов.

В регіональній інноваційній системі наш університет займає особливе місце, адже серед інших ЗВО міста він перший (і наразі єдиний) заснував науковий парк. Взаємодію між науковим та муніципальним парками обговорювали директор КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» В.Шевчук та директор наукового парку Ю.Клименко.

Ми продовжили розвивати проект «Контроль забруднення водних ресурсів»: налагоджуємо зв’язки із новими українськими та закордонними партнерами з автоматизації моніторингу, працюємо у басейновій раді (на останньому у 2019 р. засіданні ради директора наукового парку обрано головою комісії з питань організаційних та соціально-економічних механізмів відновлення та стабілізації басейну). У листопаді представники наукового парку прийняли участь у VII Спеціалізованій виставці «Екологія підприємства‑2019».

 

ІНШІ НОВИНИ