Новини та події

Весняний драйв

02 Квітня 2019

Минулого тижня відбулося декілька цікавих подій за участі представників Наукового парку.

Круглий стіл «Смарт спеціалізація: результат співпраці влади, бізнесу, науки та громадськості», організований Агенцією регіонального розвитку та Українського інституту міжнародної політики. Обговорювали нові підходи до розробки стратегій регіонального розвитку, а саме  формування, обгрунтування та реалізацію  смарт спеціалізації регіону.  Спільний висновок учасників круглого столу: для суттєвого підвищення якості стратегій майбутніх періодів на часі створення платформи для комунікацій між бізнесом, наукою, владою та громадянським суспільством.

За результатами обговорення нами підготовлено пропозиції до проекту Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року, який передано до Мінрегіону.

Підсумки роботи за звітний період та пропозиції  Наукового парку щодо активізації взаємодії університету та його дочірньої структури розглядалися на засіданні Науково-технічної ради університету. Керівник наукового парку Ю. Клименко деталізував реалізацію деяких проектів, зокрема «Система моніторингу поверхневих вод басейну ріки Південний Буг»,  та «Центр практичної науки». Серед його пропозицій , які передбачають активну взаємодію обох суб’єктів інноваційної діяльності наукового середовища, найбільш актуальними для розвитку університетської науки є створення Фонду підтримки інновацій та Центру практичної науки. Фахівці Наукового парку розпочали фандрайзингову роботу для підтримки проектів.

Про інші події – чергове засідання Енергетичного пулу, присвячене розробкам Донецького національного університету імені Василя Стуса та Засідання Вченої ради, на якому розглядався звіт про наукову роботу - читайте незабаром.

ІНШІ НОВИНИ